{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grci zainteresirani za izgradnju autoceste na Koridoru 5C

F
12.8.2013. u 13:42
0
61
Grci zainteresirani za izgradnju autoceste na Koridoru 5C
0
Grci zainteresirani za izgradnju autoceste na Koridoru 5C
Sastanak u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić bio je danas domaćin susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, na kojem su, uz sudjelovanje ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića i federalnog ministra prometa i komunikacija Envera Bijedića, predstavnici grčke kompanije AKTOR SA izrazili zainteresiranost za gradnju dionica autoceste na Koridoru 5C.
Federalni premijer je kazao kako je cestovna infrastruktura jedan od prioriteta Vlade FBiH, što je ilustrirao pokazateljem o više od 60 kilometara, koliko će biti izgrađeno do kraja 2014. godine, odnosno u mandatu ove Vlade.

"Od početka intenziviranja izgradnje autoceste, investirali smo više od 1,2 milijarde konvertibilnih maraka. Sada smo zainteresirani za nastavak izgradnje na principu javno-privatnog partnerstva. Sa svoje strane, stvorili smo zakonski okvir koji omogućava bržu izgradnju autoceste na Koridoru 5C", kazao je premijer Nikšić.

Ministar Bijedić je, također, kazao kako je javno-privatno partnerstvo za nas najprivlačnija opcija, u kojoj Federacija BiH nudi riješene imovinsko-pravne odnose, a partnerska ulaže kapital i gradi autocestu, te je koristi na koncesionom principu.

Na prijedlog ministra Hadžića, AKTOR SA će dostaviti pismo namjere za uključenje u projekt izgradnje preostalih dionica autoceste na Koridoru 5C.

Danas je dogovoreno osnivanje zajedničke stručne radne grupe koja bi analizirala već postojeću dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju autoceste, kao i onu koju bi sačinili stručnjaci grčke kompanije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: