Ako već neće pomoći
69

Gradonačelnik Trebinja ne odustaje od aerodroma, dubrovačkom kolegi poručio: Ne smetaj

M. G.
Mirko Ćurić i Mato Franković
Mirko Ćurić i Mato Franković
Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić odgovorio je danas svom kolegi iz Dubrovnika Mati Frankoviću na zahtjev da se odmah obustave aktivnosti vezane za izgradnju aerodroma u Trebinju.
Ćurić je poručio Frankoviću da, "ako ne može pomoći, onda ne treba ni smetati".

Ćurić je izjavio Srni da uslovi za gradnju aerodroma u Trebinju treba da budu ispunjeni, ali ne treba da se miješa politički dio, ako je riječ o dozvoli i ispunjavanju uslova.

"Ja sam za to da se svi uslovi ispune, ali isto tako bez uplitanja politike. Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju uticati na izvorište rijeke", rekao je Ćurić

On je dubrovačkom gradonačelniku poslao poruku da ne smeta, ako ne može da pomogne u izgradnji aerodroma u Trebinju.

Podsjećamo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je jučer dopis Vijeću Ministara BiH i predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji povodom donošenja Memoranduma između VM BiH i Vlade Srbije kojim se "utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje".

On je rekao da bi budući aerodrom trebao biti smješten u blizini naselja Taleža u BiH, samo na oko 8,5 km od izvora Ombla i to u krškom izrazito vodopropusnom terenu. Istakao je da je zabrinut kakav bi utjecak izgradnja zračne luke imala na izvorište rijeke Omble.