{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građani BiH potvrdili: Meggle je prvak mliječne industrije u BiH

24.2.2015. u 16:38
2
Građani BiH potvrdili: Meggle je prvak mliječne industrije u BiH
2
Veliko istraživanje koje je tokom mjeseca decembra provela agencija Ipsos potvrdilo je da se, kada su mliječni proizvodi u pitanju, građani Bosne i Hercegovine najradije opredjeljuju za brand Meggle.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Rezultati pokazuju da među deset najzastupljenijih proizvođača mliječnih proizvoda prisutnih na tržištu BiH, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand.

Preko hiljadu ispitanika iz cijele BiH, koji predstavljaju uzorak demografske strukture naše zemlje, odgovaralo je na pitanja koja se tiču prepoznatljivosti, prehrambenih navika, razloga za kupovinu i stava prema određenim proizvodima.

Ispitanici cijene Meggle kao veoma pouzdanu marku dokazane visoke kvalitete. Osim svojstava samih proizvoda, ispitanici ističu i pozitivne osobine samog branda. Uz ime Meggle ispitanici su najčešće vezali pojmove: kvalitet, sigurnost, pouzdanost, mlijeko, domaći proizvod, okus.

Širom Bosne i Hercegovine, kako u velikim tržnim centrima, tako i u malim prodajnim objektima, Meggle proizvodi nalaze se u svakoj potrošačkoj korpi. Najpopularniji Meggle proizvodi su mlijeko, maslac, pavlaka, tečni jogurt i vajkrem.

Zanimljivo da je među ispitanicima bilo čak 40% onih koji redovno koriste preko sedam Meggle proizvoda. Od toga, više od pola čine najvjerniji potrošači u čijim se domaćinstvima koriste artikli iz svih kategorija mliječnih prozvoda.

"Građani Bosne i Hercegovine rekli su svoje i potvrdili zašto je Meggle lider na tržištu. Ovakvi rezultati istraživanja nas obavezuju da kontinuiranim podizanjem kvalitete, ulaganjem u domaće sirovine, brigom za napredak domaće proizvodnje, usavršavanjem svojstava naših proizvoda, te dvosmjernom komunikacijom s potrošačima i poštovanjem njihovih potreba sačuvamo vodeću poziciju i povjerenje kupaca", izjavila je Jadranka Penava, generalna direktorica kompanije Meggle BIH.

Danas mljekara Meggle iz Bihaća posluje s nekoliko hiljada kooperanata, a dnevno preradi preko 150.000 litara mlijeka. Kompanija Meggle ubraja se u red najpoželjnijih poslodavaca u BiH, a njen uspjeh počiva na korištenju najkvalitetnije domaće sirovine i zahtjevnih evropskih standarda u tehnologiji prerade i kontroli kvalitete.

Opredjeljenje Megglea da svojim poslovanjem gradi bolje društvo, a kvalitetnim domaćim proizvodima doprinosi zdravlju i zadovoljstvu potrošača najbolje odražava korporativni slogan – "na svu sreću"!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: