Uz minimalno dva noćenja
498

Grad Bihać osigurao turističke vaučere: Po 200 KM subvencije svakom posjetiocu

E. M.
Šuhret Fazlić i Armin Amidžić (Foto: E. M./Klix.ba)
Šuhret Fazlić i Armin Amidžić (Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj upravi Bihaća danas je gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao sporazum s turističkom zajednicom i v.d. direktorom Arminom Amidžićem kojim zadužuje turističku zajednicu za realizaciju projekta turističkih vaučera.

Današnjim potpisivanjem sporazuma Turistička zajednica Bihaća dobila je ovlasti za realizaciju projekta turističkih vaučera za koje je Grad Bihać osigurao 100.000 KM iz budžeta, a UNDP 54.000 KM.

"Ovo je pilot projekt koji će se sigurno prenijeti i u druge gradove Bosne i Hercegovine. Drago mi je što smo mi u turističkoj zajednici, koja nema uposlenika, zadnjih mjesec dana radili na ovome. Već u ponedjeljak ide javni poziv za sve davaoce usluga, ali i portalima za prodaju vaučera s ciljem da se što više ljudi prijavi i iskoristi 200 KM subvencije koju će Grad Bihać osigurati", kazao je v.d. direktor TZ Bihać Armin Amidžić.

Armin Amidžić (Foto: E. M./Klix.ba)
Armin Amidžić (Foto: E. M./Klix.ba)

Dodao je kako im je svima cilj promovisati ljepote Bihaća i s čime sve raspolaže ovaj grad u smislu turističkih potencijala.

Subvencije će moći iskoristiti oni posjetioci koji odluče u Bihaću ostati minimalno dva noćenja. U okviru ove vrijednosti projekata i vaučera Grad Bihać bi trebao imati minimalno 3.800 noćenja, a minimalna ponuda iznosi 300 KM od čega se subvencionira 200 KM.

"Ovo bi trebalo popraviti turističku sezonu u ovoj situaciji pandemije koronavirusa. Čim su popustili s mjerama i otvorili objekte, mi smo krenuli s kampanjom pUNA života, a već narednih sedmica ćemo objaviti još neka promotivna videa koja su za domaće posjetioce, a kasnije ćemo ih višejezično uraditi i okrenuti se stranom tržištu već naredne sezone", dodaje Amidžić.

Načelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao kako su korona-zakonom pomogli privrednicima na brojne načine te da je 100.000 KM opredijeljenih za vaučere samo početak s ciljem promocije turizma u Bihaću.

Šuhret Fazlić (Foto: E. M./Klix.ba)
Šuhret Fazlić (Foto: E. M./Klix.ba)

"Bihać bi trebao sačuvati 'živu glavu' u turizmu kako bismo krenuli dalje jer ovo neće trajati zauvijek. Odlučit ćemo se za još neke mjere kada su u pitanju sredstva i reagovanje na pandemiju, ali posebno se ponosim sa svojim saradnicima koji su kreativniji, bolji i pametniji od mene i zbog toga su ove inicijative i aktivnosti", kazao je Fazlić.

Na kraju je kazao kako su brojni privrednici u Bihaću uložili velika sredstva u izgradnju objekata kako bi obogatili ponudu za posjetioce, ali da im nakon migranata i koronavirusa treba pomoći, ali i građanima BiH, koji bi ovim povećali posjetu Bihaću.