Više od 900 zaposlenih
44

Goraždanski privrednici poručili: Neće biti otpuštanja radnika

E. A.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Goraždanske kompanije EMKA Bosnia, Bekto Specijalna izrada, AC-Unity, EBI d.o.o. koje su među najvećim izvoznicima u BiH i skoro 80% svoje ukupne proizvodnje isporučuju širom svijeta, radi preventivnih mjera zaštite svojih uposlenika privremeno su obustavile proizvodnju.
"Pojavom pandemije koronavirusa te prvog zaraženog pacijenta na prostoru BPK Goražde obustavili smo jutros rad i svoje proizvodne pogone. Radnici, kojih je više od 900 na prostoru BPK Goražde u ovim preduzećima, neće ostati uskraćeni za primanja", saopoćili su iz ovih kompanija.

Iz uprava ovih kompanija naglasili su da su njihovi uposlenici njihovo najveće bogotstvo te da u ovom vremenu vanrednih okolnosti neće doći do otpuštanja radnika.

"Želimo skrenuti pažnju da budete odgovorni prema sebi i drugima u nadi da ćemo svi zajedno prevazići i uspjeti pobijediti ovu tešku situaciju. Molimo sve naše uposlenike, komšije, prijatelje i poslovne partnere da se pridržavaju uputa i ostanu u svojim kućama", saopćeno je iz ovih kompanija.