Finalizirana akvizicija
48

Glovo preuzeo brend Donesi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori

M. P.
Učvršćuju vodeću poziciju u regionu
Učvršćuju vodeću poziciju u regionu
Poznati brend Donesi, koji se u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori bavi dostavom svih vrsta proizvoda na kućnu adresu, sada posluje pod brendom Glovo. Ova akvizicija najavljena je krajem maja ove godine, a na stranici donesi.com već stoji informacija o promjeni imena i vlasništva.

Glovo je jedna od vodećih platformi za dostavu, s više kategorija proizvoda, a ugovor o preuzimanju, kako su za Klix.ba potvrdili iz ove kompanije, predstavljao im je vrlo dobru priliku da prošire svoj uticaj i rasprostranjenost u centralnoj i istočnoj Evropi, gdje su već vodeći u ovoj oblasti.

"Naša strategija uvijek je bila vrlo fokusirana na učvršćivanje vodeće pozicije ulaganjem i rastom našeg poslovanja na našim ključnim tržištima. Istovremeno smo vodili ovaj proces u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a na nekim tržištima on je već zatvoren. Poslovna migracija zahtijeva vrijeme i podložna je individualnim potrebama i karakteristikama svake kompanije", kazali su nam iz kompanije Glovo.

Podsjetimo da su ranije iz ove kompanije najavili akvizicije u sedam zemalja, uključujući Rumuniju, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Osim navedenih akvizicija brenda Donesi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, u planu za akviziciju su im bili brend Foodpanda u Rumuniji i Bugarskoj, te brend Pauza u Hrvatskoj. Ranije su najavili i kako su postigli dogovor o akviziciji Ehrane, lokalne dostavljačke platforme iz Slovenije.