{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gigapixel panorama Neuma umjesto razglednice s mora

4.9.2013. u 11:15
0
10
Gigapixel panorama Neuma umjesto razglednice s mora
0
Panorama grada Neuma je, kako ističu njeni idejni tvorci, sastavljana od 520 pojedinačnih slika visoke rezolucije te daje izvanredan 360-stepenski prikaz grada Neuma, morskog zaljeva, ali i okolnih turističkih destinacija.


Jeste li ove godine bili na moru? Ukoliko jeste, sigurno znate kroz kakvu gužvu ste prolazili boreći se za svoje mjesto pod suncem. Posebno je bilo zanimljivo ljetovati u Neumu, gdje se do suza borilo za komad tla pod suncem. Međutim bilo je to sretno ljeto koje je u svom polaganom odlasku, sa šalom na usnama se prisjeća Mario Gerussi voditelj tima www.vmc.ba.

Profesionalni Gerussijev tim je, dok su se mnogi kupali i sunčali, vrijedno radio te građanima Bosne i Hercegovine i s početka jeseni poklonio virtuelnu i digitalnu prezentaciju grada Neuma, koju možete pronaći na web-stranici neumpanorama.info.

"Radi se o nastavku predstavljanja turističke ponude Bosne i Hercegovine u svijetu. Nakon gigapixel panorame grada Sarajeva i Mostara, logično je bilo da ovo ljeto provedemo radeći na usijanom kamenju iznad i oko grada Neuma. Naravno, posebno se zahvaljujem osoblju turističke zajednice grada Neuma, koja nam je zaista izašla ususret te prepoznala efikasnost i stvarnu snagu korištenja najmodernijih tehnika koje se koriste pri izradi turističkih prezentacija na internetu. Našem poslu ovdje nije kraj, uskoro ćemo građane Bosne i Hercegovine obradovati novim gigapixel panoramama", istako je Mario Gerussi, voditelj www.vmc.ba projekta.Panorama grada Neuma je, kako ističu njeni idejni tvorci, sastavljana od 520 pojedinačnih slika visoke rezolucije, te daje izvanredan 360-stepenski prikaz grada Neuma, morskog zaljeva, ali i okolnih turističkih destinacija, poput seoskog domaćinstva Matuško, koje se nalazi u neposrednoj blizini samog grada. Virtualna gigapixel panorama posjetioce vodi kroz 40 značajnih virtuelnih pozicija od administrativnih tačaka, parkirnih mjesta plaža i značajnih destinacija u samom gradu Neumu.

"Nismo se slučajno posvetili gigapixel panorami grada Neuma ovog ljeta. Znali smo da su mnogi Bosanci i Hercegovci svoj odmor odlučili provesti na moru u svojoj domovini. Zbog toga smo vrlo detaljno fotografisali i napravili posebno iznenađenje svima onima koji su se tog sunčanog i vrelog dana našli na plažama, terasama, parking prostorima i ulicama grada Neuma. Bilo bi nam drago da se naši prijatelji i komšije prepoznaju i pronađu na ovoj gigapixel morskoj panorami, a mi ćemo im, ukoliko to uspiju, taj dio fotografije besplatno štampati u formi morske razglednice, potrebno je samo da nas kontaktiraju", naglasio je Nadir Čukurija, voditelj fototima Neum gigapixel panorama.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: