Prijem u njegovu čast
2

Generalnom direktoru Emke u Goraždu Friedhelmu Rungeu uručeno priznanje za privredni razvoj

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Friedhelmu Rungeu, generalnom direktoru kompanije Emka zvaničnici BPK Goražde uručili su priznanje za nemjerljiv doprinos razvoju privrede, a prijemu koji je organizovan u njegovu čast prisustvovali su brojni zvaničnici i privrednici, među njima i jedan od pokretača privrednog razvoja ovog dijela BiH Redžo Bekto.

Priznanje Rungeu i njegovoj porodici dodijeljeno je za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede BPK Goražde, a kompanija na čijem je čelu kontinuirano se razvija na ovom području, zapošljavajući veliki broj radnika te osim toga planira investirati i u budućnosti, istaknuto je tokom prijema.

Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba

Prijem i dodjela priznanja Rungeu, još jednom su iskorišteni za poziv investitorima da ulažu u BPK Goražde.

Podsjetimo da je Emka, zahvaljujući odličnoj saradnji sa privrednikom Redžom Bektom, bila među prvim kompanijama koje su odlučile investirati u Goražde i svojim primjerom ohrabriti druge investitore da ulažuna ovo područje.

U pogonima EMKE nastaju proizvodi od metala i plastike, odnosno kombinacije metal-plastika, dijelovi i sklopovi za elektroindustriju, autoindustriju i drugo. U oblasti autoindustrije ova kompanija postala je partner velikih svjetskih proizvođača automobila, a kompanija u Goraždu je druga po veličini, odmah iza matične firme u Njemačkoj. Čak 95 posto proizvoda izvozi na tržište Evrope i među najvećim je bosanskohercegovačkim izvoznicima.

Sa razvojem nove industrijske zone pogoni kompanije preseljeni su na lokalitet u Vitkovićima. Inače, riječ je o društveno odgovornoj kompaniji koja daje podršku svim segmentima u BPK Goražde, uključujući zdravstvo, sport, kulturu, ali i druge značajne oblasti.