{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gazprom seli iz Banje Luke u Sarajevo

F
8.11.2013. u 15:14
0
89
Gazprom seli iz Banje Luke u Sarajevo
0
Gazprom seli iz Banje Luke u Sarajevo
Kompletna uprava i menadžment većinski ruske firme NIS Petrol Banja Luka napušta ovu firmu i u ponedjeljak, 11. novembra, prelazi da radi u Sarajevu.
"Kompletna uprava, oko 15 zaposlenih, u ponedjeljak napušta „NIS Petrol“ i prelazi raditi u sarajevskoj firmi G-Petrol, kćerki firmi NIS Petrola. Zaposleni u NIS Petrolu će potpisati sporazumni raskid radnog odnosa i potpisati novi sa G-Petrolom", potvrđeno je za banjalučki poslovnom portal Capital u vrhu NIS Petrola.

Rusi u suštini gase glavnu firmu u Republici Srpskoj, a jačaju kćerku firmu u Federaciji BiH koja gazduje svim OMV pumpama koje su kupili.

Ruska firma „Gazprom“ je preko NIS Petrola Banja Luka kupila G-Petrol Sarajevo koji upravlja sa 28 pumpi preuzetih od OMV-a.

NIS Petrol Banja Luka će biti ugašen. Trenutno u njemu ostaje da radi pet do šest zaposlenih dok se ne okončaju formalnosti oko prestanka rada.

Direktor G-Petrola Sarajevo i NIS Petrola Banja Luka je Branko Radujko.

Gazprom odlazi gdje su bolji uslovi za poslovanje i to nema nikakve veze sa politikom, tvrde za Capital u upravi ove firme. Kažu da je pored manjih poreskih dadžbina, tržište BiH lakše osvojiti iz Sarajeva.

Ruse u njihovoj odluci očigledno nije spriječilo ni što im je Republika Srpska, bez javnog međunarodnoj tendera, dala sva potencijalna nalazišta nafte i plina na svojoj teritoriji i to u narednih nekoliko decenija.

NIS Petrol Srbija je sa ruskom firmom Zarubežnjeft osnovao preduzeće Jadran-Naftagas kojem je Vlada Srpske 26. septembra 2011. godine dala ekskluzivnu koncesiju na 28 godina (tri godine za istraživanja i 25 godina za eksploatacije) na korištenje svih količina sirove nafte i gasa koje pronađu na teritoriji Republike Srpske.

Ovu odluku Vlade, iako se radio o ekspoataciji prirodnog bogatsva, nikada nije razmatrala niti odobrila Narodna skupština Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: