Privreda
30

Firma Regeneracija edukuje o prečišćavanju otpadnih i oborinskih voda

Firma Regeneracija d.o.o. u saradnji sa Institutom za standardizaciju Bosne i Hercegovine održala je u četvrtak, 06.11.2014. godine edukativnu prezentaciju u hotelu Hollywood, općina Ilidža.

Teme prezentacije su bile "Tehnologija prečišćavanja sanitarno-fekalnih, oborinskih i tehnoloških voda, uz osvrt na domaću zakonsku regulativu u skladu sa evropskim EN normama", prezentator teme je bio tehnički direktor Regeneracije d.o.o. Mirzet Beganović, te "Uloga i značaj Instituta za standardizaciju BiH u infrastrukturi kvaliteta". Prezentator teme je Goran Tešanović, pomoćnik direktora za ocjenu usklađenosti Instituta za standardizaciju Bosne i Hercegovine.

Na navedenoj prezentaciji je bilo prisutno 120 zvanica, iz javnog sektora kao i iz privatnih bosanskohercegovačkih firmi.

100% domaće

Kompanija Regeneracija d.o.o. je domaća kompanija sa sjedištem u Velikoj Kladuši, a osnovana je 2005. godine.

Osnovna djelatnost je proizvodnja i instaliranje uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sistema.

Regeneracija, kao domaća bosanskohercegovačka kompanija, je lider u ovoj branši, do danas je proširila svoju djelatnost i na odvodnju puteva i mostova.

Regeneracija trenutno upošljava 75 radnika i predstavljaju jedan mlad i poletan tim, koji u svom tehnološkom procesu primjenjuju sve inovacije iz ove oblasti, postižući respektabilnu produktivnost i kvalitet svojih proizvoda i usluga.

Svi radni procesi do finalne izvedbe su popraćeni sistemom upravljanja kvalitetom EN ISO 9001 koji je uveden 2008.

Zaštita i unapređenje okoliša i prirodnih resursa se provodi primjenom normi EN ISO 14 001, koji je uveden kao integrisani sistem upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša 2012.