|

Firma Inox-Ajanović jedina iz BiH na Sajmu BAU u Minhenu

Firma Inox-Ajanović jedina iz BiH na Sajmu BAU u Minhenu
165
Klix.ba
20.1.2015. u 15:03
20
komentara
165

dijeljenja
Firma Inox-Ajanović jedina iz BiH na Sajmu BAU u Minhenu
I ove godine, više od 2000 izlagača iz 40 zemalja, predstavljaju na sajmu BAU München 2015., na oko 180.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, arhitekturu, građevinske materijale i sisteme za industrijsku, poslovnu i stambenu gradnju, kao i uređenje enterijera u novim i starim objektima.
Sajam BAU München je obavezna odrednica najvećih svjetskih brendova u oblasti građevinarstva i arhitekture.

Broj posjetilaca Sajma je od 1964. godine u stalnom porastu, a 2011. je dostigao rekordnih 238.000. Najviše su prisutni posjetitelji iz susjednih zemalja, kao što su Austrija, Italija, Švicarska, a iz godine u godinu povećava se i broj posjetilaca iz Turske. Broj posjetilaca iz Bosne i Hercegovine prošle godine je iznosio 973.

Iako sve više firmi iz BiH posluje u inostranstvu i sarađuje sa stranim kompanijama, preduzeće Inox-Ajanović d.o.o. Tešanj, kao jedina firma iz BiH, i ove godine izlaže svoje proizvode na Minhenskom sajmu građevine - BAU od 19. do 24. januara 2015. godine u Njemačkoj, čime dokazuju svoju poslovnu sposobnost i inovativnost.

Firma Inox-Ajanović je prvenstveno orijentisana na izvoz svojih proizvoda na EU tržište. Njihova poslovna politika se bazira na uspostavljanu saradnje sa novim stranim kompanijama. Svoj radni vijek započela je 2000. godine. Od tog vremena do danas, došlo je do osavremenjavanja proizvodnje praćeno nabavkom novih mašina i ostvarenja vrhunskog dizajna i kvaliteta. Trenutno zapošljava 80 radnika.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...