Privreda
0

FERK izdao dozvole za rad elektroprivredama

FENA
Regulatorna agencija za električnu energiju u Federaciji BiH donijela je Rješenje o izdavanju licenci JP Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar i JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo za obavljanje elektroprivrednih djelatnosti proizvodnje i distribucije električne energije, opskrbe električnom energijom prvog reda i opskrbe električnom energijom drugog reda.

S obzirom da obje elektroprivrede kasne s provedbom Akcijskog plana o prestrukturiranju i privatizaciji elektroenergetskog sektora u BiH, FERK je licence izdao na različita razdoblja, ovisno o djelatnostima.

Tako su na 5 godina izdane licence za obavljanje djelatnosti proizvodnje i distribucije električne energije, na 4 godine za obavljanje djelatnosti opskrbe električnom, te na 2 godine za obavljanje djelatnosti opskrbe električnom energijom II. reda.

FERK je licence izdao neposredno primjenjujući svoja pravila i propise, u otvorenom i transparentnom postupku uz sudjelovanje javnosti, stoji u priopćenju iz te institucije.