{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FERK će o novim cijenama struje raspravljati u junu

F
24.3.2011. u 13:34
0
0
FERK će o novim cijenama struje raspravljati u junu
0
FERK će o novim cijenama struje raspravljati u junu
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) razmatrala je i donijela Odluku o provođenju trećeg tarifnog postupka po zahtjevu JP Elektroprivreda BIH- d.d. Sarajevo. Prema ovoj odluci o zatraženom povećanju cijena električne energije FERK će odlučivati na formalnoj raspravi zakazanoj za 9. juna 2011. godine.
Kako je priopćeno iz FERK-a, po zahtjevu Elektroprivrede BiH usvojena je Odluka o planu aktivnosti o održavanju postupaka formalnih rasprava tijekom trećeg tarifnog postupka za djelatnosti proizvodnje, distribucije i snabdijevanja električnom energijom.

Rasprave o proizvodnje, distribucije i snabdijevanja električnom energijom održat će se u maju, a rasprava o tarifnim stavovima 9. juna.

Na formalnim raspravama prisustvo javnosti je dobrodošlo, ali u istim mogu učestvovati zaposlenici FERK-a, JP Elektroprivreda BIH d.d. Sarajevo i umješači. Zahtjev za stjecanje statusa umješača podnosi se do 4.aprila 2011. godine do 12 sati na adresu FERK-a, stoji u priopćenju.

Na današnjoj sjednici FERK-a donesena je i Odluka o imenovanju voditelja postupaka formalnih rasprava u trećem tarifnom postupku, a razmatran je i usvojen Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta mHE "Duščica", podnositelja zahtjeva "ING-EKO" d.o.o. Prozor-Rama, te je zakazana opća rasprava koja će se održati 31. marta 2011. godine, s početkom u 11 sati u zgradi Općine Prozor - Rama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: