Privreda
71

Energoinvest potpisao ugovore sa 17 pripravnika

Klix.ba
Sedamnaest pripravnika potpisalo je 10. marta ugovor o radu sa kompanijom Energoinvest.

Riječ je o programu objavljenom u decembru prošle godine "Jačanje konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013. godine", Federalnog zavoda za zapošljavanje. Inače, Energoinvest d.d. Sarajevo više od deset godina učestvuje u programima zavoda koji imaju za cilj da mladim visokoobrazovanim kadrovima pruže priliku za sticanje radnog iskustva u struci.

Federalni zavod za zapošljavanje, odnosno Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo odobrila je ovoj kompaniji prijem sedamnaest zaposlenika. Ugovore o radu potpisalo je 15 zaposlenika sa visokom stručnom spremom i dva sa srednjom stručnom spremom, bez iskustva u struci, a koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH.

Ovom prilikom, direktor Enes Čengić novim zaposlenicima je poželio sreću i uspjeh u radu, te naglasio: “Mjesto rada zaposlenika je tamo gdje kompanija realizuje projekate, a u našem slučaju to su tržišta Alžira, Albanije, Etiopije, Iraka, Kosova, Slovačke… Kompaniji su za ovakve projekte potrebni mladi, motivisani ljudi koji će svojim entuzijazmom, kreativnošću i idejama doprinijeti održanju Energoinvestove dugogodišnje tradicije u poslovanju".