{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Energoinvest i BH-Gas nisu obaviješteni o smanjenoj isporuci gasa

F
30.9.2014. u 15:31
7
18
Energoinvest i BH-Gas nisu obaviješteni o smanjenoj isporuci gasa
7
Energoinvest i BH-Gas nisu obaviješteni o smanjenoj isporuci gasa
Foto: Ilustracija
Kompanije Energoinvest i BH-Gas nisu zvanično obaviještene od isporučioca Gazprom Exporta o smanjenoj isporuci gasa.
Kako je saopćeno iz BH-Gasa, ove kompanije prate situaciju s limitiranim isporukama gasa u okruženju i shodno tome poduzimaju sve moguće mjere radi pripreme i zaštite potrošača u BiH.

Navedeno je da su tokom isporuke gasa BiH primijećene smanjene količine za određene procente, ali koje ni približno ne odgovaraju procentualnim smanjenjima dotoka gasa koji su navedeni u pojedinim dnevnim listovima.

BH-Gas je planirao i nominovao dovoljne količine prirodnog gasa kod ruskog isporučioca Gazprom Exporta i svi potrošači su uredno snabdjeveni s ugovorenim količinama, što potvrđuje i činjenica da su Toplane-Sarajevo danas počele sa zagrijavanjem domaćinstava u Kantonu Sarajevo.

Ističe se da su najveća prijetnja urednom snabdijevanju potrošača u Kantonu Sarajevo, ali drugih u BiH, dugovanja preduzeća Sarajevogas prema BH-Gasu, koja na današnji dan iznose 37.979.126,55 KM.

BH-Gas je u više navrata podsjetio ovo preduzeće, kao i njenog vlasnika Vladu Kantona Sarajevo, da dug prema BH-Gasu do početka sezone grijanja mora biti niži od 35 miliona KM, kako bi se pokušalo omogućiti stabilno snabdijevanje Sarajevogasa kao najvećeg potrošača.

Energoinvest i BH-Gas imaju veoma dobru dugogodišnju saradnju s kompanijom Gazprom Exportom i do sada nema nikakvih zvaničnih naznaka da bi dinamika isporuke gasa od ovog isporučioca trebala biti promijenjena.

Sastanak između čelnika Gazprom Exporta i Energoinvesta/BH-Gasa planiran je 7. oktobra u Ruskoj Federaciji, na kojem se očekuje potpisivanje ugovora o isporuci gasa za BiH u 2015. godini, kao i razmatranje aktuelnih tema u poslovnim odnosima, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: