{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Energoinvest će Alžiru uskoro isporučiti opremu proizvedenu u BiH

26.9.2014. u 16:52
73
27
Energoinvest će Alžiru uskoro isporučiti opremu proizvedenu u BiH
73
Predstavnici Energoinvesta d.d. Sarajevo, povodom skore isporuke opreme (ormari za telekomunikacionu mrežu) u Alžir, posjetili su Tvornicu elektro opreme (TEO) u Blažuju.
Ova oprema će biti isporučena u sklopu ugovora, izgradnja 60 kilovoltne stanice TS Mahdia, kojeg naša kompanija realizira u saradnji sa Elektroprivredom Alžira (Sonelgas). U okviru realizacije ovog projekta prvi put je dogovoreno da Energoinvest radi nabavku, sklapanje i integraciju telekomunikacijske opreme – ormar za telekomunikacionu mrežu, koju će se po završetku pripremiti za izvoz i implementaciju u trafostanici Mahdia, saopćeno je iz Eneregoinvesta.

Vrijednost realiziranog posla je 1.550.000 KM, a ugovorena su još dva posla ovog tipa ukupne vrijednosti oko 7.000.000 KM, koji će biti realizirani tokom ove i 2015. godine.

"U ovaj ormar za telekomunikacijsku mrežu implementirano je više različitih tehnologija kojima je osnovni cilj da se nova trafostanica u potpunosti uklopi u postojeću telekomunikacijsku i energetsku mrežu Sonelgasa. Bitno je naglasiti da je preko 30% pratećih elementa i kompanenti, koji su ugrađeni u ovaj sistem, isključivo domaći proizvodi ugrađeni od strane bh. podugovarača. Usvajanjem novih metodologija rada, proizvodnjom i integracijom telekomunikacijske opreme, realiziran je novi bh. proizvod“, istakao je Vedad Čengić, direktor sektora Inženjering za telekomunikacije Energoinvesta.

U samom procesu proizvodnje i integracije predmetne opreme, koji smo realizirali u fabrici TEO u Blažuju, gdje je izvršeno i fabričko ispitivanje ormara za telekomunikacionu mrežu, za ovaj ugovor angažovano je 15 Energoinvestovih stručnjaka i preko 30 saradnika podizvođača, uglavnom iz BiH, čime je trajno generirano operativno jezgro znanja i izvrsnosti pod okriljem Energoinvest d.d. Sarajevo, a koje je u konačnici proizvod Bosne i Hercegovine.

"Ovim projektom iz oblasti telekomunikacija, Energoinvest d.d. – Sarajevo se, po pitanju sopstvene proizvodnje, isporuke telekomunikacijskih rješenja i isporuke, svrstao u rang velikih svjetskih kompanija kao što su Siemens, Alstom, ABB...“, zaključio je Enes Čengić, direktor Energoinvesta, saopćeno je iz ove kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: