{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivredi BiH od Kfw banke 640.000 eura za HE "Janjići"

F
6.12.2010. u 17:52
0
0
Elektroprivredi BiH od Kfw banke 640.000 eura za HE "Janjići"
0
Elektroprivredi BiH od Kfw banke 640.000 eura za HE "Janjići"
Elektroprivreda BiH (Sarajevo-x.com)
Direktor Ureda frankfurtske Kfw banke za Bosnu i Hercegovinu Stephan Lendesdorff, sa saradnicima, tokom današnje posjete preduzeću Elektroprivreda BiH upoznat je o investicionim planovima kompanije, među kojima je i izgradnja HE „Janjići“ na rijeci Bosni, u blizini Zenice.
Za ovaj posao dogovoren je grant Kfw-a Elektroprivredi BiH od 640.000 eura za izradu fizibiliti studije, saopćeno je iz Elektroprivrede.

HE "Janjići" snage je 13,3 MW i jedna je od planiranih 25 HE na rijeci Bosni, na toku od Jošanice do Doboja.

Frankfurtskim bankarima predstavljen je i projekt vjetroparka na platou Podveležja, svi do sada prikupljeni neophodni dokumenti, fizibiliti studija projekta te zahtjev za dobijanje koncesije od Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Predstavnici Kfw banke, kako se navodi u saopćenju, izrazili su punu spremnost za učešće u zatvaranju finansijske konstrukcije za realizaciju tog projekta izgradnje izvora obnovljive energije na čemu i insistira i Evropska unija.

Tokom razgovora bilo je riječi i o primjeni SCADA sistema, projekta za nadzor i upravljanje elektroenergetskim sistemom, te su predstavnici Kfw-a, izrazivši zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima u realizaciji projekta, izrazili spremnost da nastave kreditirati razvoj SCADA sistema u Elektroprivredi BiH, kreditom koji bi se trebao realizirati krajem juna 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: