{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KM

26.6.2014. u 18:03
6
27
Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KM
6
Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KM
Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
U usvojenom Izvještaju o poslovanju prezentirani su pozitivni poslovni rezultati za 2013. godinu u kojoj je Elektroprivreda BiH ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije u iznosu 7.437,0 GWh, rekordan prihod više od milijardu KM i dobit veću od 37 miliona KM.

Skupština Elektroprivrede BiH donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2013. godinu, koja će biti usmjerena za nova investiciona ulaganja, te odluke o dokapitalizaciji ulaganjem u zavisna društva rudnike uglja u svrhu nabavke sistema jamske telefonije.

Za prestrukturiranje i urgentnu sanaciju šteta uzrokovanih poplavama odobrene su novčane pozajmice Zavisnom društvu Rudnici uglja „Kreka“ d.o.o. Tuzla u iznosu od osam miliona KM i RMU "Đurđevik" d.o.o. Đurđevik u iznosu od dva miliona KM.

- Odluka o izboru preferiranog ponuđača u postupku izbora Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt Blok 7 - 450 MW u TE "Tuzla" nije donesena, s tim što Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije podržava Informaciju o dosadašnjim aktivnostima na izboru Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt Bloka 7 - 450 MW u TE Tuzla i uputit će je Vladi Federacije BiH na davanje saglasnosti - saopćila je Služba za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: