{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH: Nema povećanja cijena električne energije

S
22.8.2013. u 17:15
9
32
Elektroprivreda BiH: Nema povećanja cijena električne energije
9
Elektroprivreda BiH: Nema povećanja cijena električne energije
Javno preduzeće "Elektroprivreda BiH" saopštilo je da neće povećati cijenu za obračun električne energije, ali je zatražilo preispitivanje odluke zakonodavnih organa Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon usvajanja kantonalnog Zakona o vodama.
Iz "Elektroprivrede BiH" poručuju da neće inicirati pokretanje novog tarifnog postupka, bez obzira na negativne efekte koje bi na poslovanje preduzeća moglo imati uvođenje obavezne naknade koju propisuje Zakon o vodama Hercegovačko-neretvanskog kantona, usvojen 28. juna.

U saopštenju se ističe da će "Elektroprivreda BiH" učiniti sve u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti da bi zaštitila interese Javnog preduzeća i svojih kupaca.

"Zbog uvođenja obavezujuće kantonalne naknade, `Elektroprivreda BiH` obratila se svim relevantnim institucijama FBiH i očekuje preispitivanje odluke zakonodavnih organa Hercegovačko-neretvanskog kantona, koja predstavlja direktno ulaženje Kantona u ingerencije FBiH", navodi se u saopštenju.

Iz "Elektroprivede BiH" ističu da je plaćanje svih vrsta opštih i posebnih naknada propisano federalnim Zakonom o vodama i da po tom osnovu ovo javno preduzeće godišnje izdvaja oko sedam miliona KM.

"S ciljem zaštite svojih kupaca i poslovanja, `Elektroprivreda BiH` bila je primorana i na obraćanje Vrhovnom sudu FBiH i traženje revizije postupka u slučaju pojedinih odluka sudskih organa Hercegovačko-neretvanskog kantona", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da bi provođenje odluka pravosudnih organa Hercegovačko-neretvanskog kantona, za koje je zatražena revizija postupka, za "Elektroprivredu BiH" predstavljala dodatno finansijsko opterećenje koje bi ugrozilo poslovanje, a time i sve kupce, odnosno građane.

Iz "Elektroprivrede BiH" poručuju da će koristiti sva dozvoljena pravna sredstva u svim slučajevima i situacijama koje mogu izazvati negativne efekte na poslovanje ovog preduzeća i ugroziti interese njegovih kupaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: