{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH dijeli dobit

F
24.6.2009. u 13:43
0
0
Elektroprivreda BiH dijeli dobit
0
Elektroprivreda BiH dijeli dobit
Na Skupštini JP Elektroprivreda BiH održanoj danas, nakon usvajanja Izvještaja o poslovanju u 2008. godini, u kojem je iskazana dobit od 46.239 miliona KM, delegati na Skupštini prihvatili su i Odluku o raspodjeli dobiti za 2008. godinu.
Prema Odluci dioničarima će se, prvi put u historiji dioničarskog društva, isplatiti dividenda u iznosu od 23.069 miliona KM, ili 50 procenata od ukupne ostvarene dobiti, i to proporcionalno njihovom učešću u kapitalu Društva, odnosno u visini od 0,76 KM po dionici.

Većinskom vlasniku, Federaciji BiH, dividenda će biti uplaćena u roku od 40 dana od dana dostavljanja računa za uplatu dividende a ostalim dioničarima u istom roku, po dobivanju zvaničnog spiska dioničara iz Registra vrijednosnih papira u FBiH i dostave računa za uplatu dividendi.

Preostalih 50 procenata ukupne dobiti raspoređeno je u kapital za investicije, 13.622 miliona KM, u Fond rezervi, 9,25 miliona KM i 300.000 KM u fond za donacije koja će se trošiti prema Pravilniku o donacijama JP EPBiH, saopćeno je iz te kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: