Privreda
0

Ekrem Škarić imenovan za v.d. direktora Agrokomerca

FENA
Zgrada Vlade FBiH
Zgrada Vlade FBiH
Na svojoj današnjoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije BiH dala je saglasnost Nadzornom odboru "Agrokomerca" d.d. Velika Kladuša za imenovanje Ekrema Šarića za vršioca dužnosti direktora ovog privrednog društva, na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora društva na osnovu javnog konkursa.

Saglasnost je data i na prijedlog za imenovanje Fadila Bihorca, Reufa Jahića, Marija Buntića, Besima Tabakovića i Amira Kajtezovića na upražnjene pozicije članova Nadzornog odbora "Agrokomerca".

Danas je data saglasnost na prijedlog za imenovanje Mirande Tibold i Vedada Durakovića na upražnjene pozicije članova Nadzornog odbora privrednog društva "Remontni zavod“ d.d. Travnik. Data je i prethodna saglasnost Nadzornom odboru "Remontnog zavoda“ d.d. Travnik za imenovanje Eniza Mehića za direktora ovog privrednog društva na period od četiri godine.

Vlada je donijela i Odluku kojom je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru "UNIS­Pretisa" d.o.o. Vogošća (Alatnica) za imenovanje Jakuba Kubura za direktora ovog privrednog društva na period od četiri godine, sapćeno je iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.