{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Edex food" iz Holandije je nova članica grupacije Adriatic

1.12.2015. u 09:54
172
"Edex food" iz Holandije je nova članica grupacije Adriatic
172
"Edex food" iz Holandije je nova članica grupacije Adriatic
Nova članica bečke Adriatic Group je holandska kompanija "Edex food" iz Roterdama. Tako će uz brojne europske zemlje u koje se distribuiraju prehrambeni proizvodi sa prostora Balkana preko Adriatic Group, "Edex food" snabdijevati zemlje Beneluksa.
"Priključivanjem kompanije 'Edexfood' i ulaskom na tržište zemalja Beneluksa, Adriatic Group je zaokružio tržište Europske Unije", izjavio je Amir Bekić, direktor Adriatic Group.

"Ovom akvizicijom Adriatic je postala, bez konkurencije, najsnažnija distributerska grupacija koja plasira proizvode sa prostora Balkana na tržište EU. Naš cilj je da vodeći prehrambeni brandovi sa naših prostora postanu prepoznatljivi širom Europe. Tu prije svega mislimo na Podravku, Argetu, Doncafe, Bambi, Klas, Natura, Brajlović", dodao je Bekić.

Kompanija "Edex food" je na tržištu Beneluksa prisutna na etno tržištu, te u vodećim trgovačkim lancima Holandije. Adriatic Group dodatno planira ojačati skladišne kapacitete kompanije "Edex food" kako bi ojačali njen tržišni nastup na ovom prostoru.

"Priključivanje vodećoj distributerskoj kući sa ex-Yu prostora znači dodatni razvoj potencijala kompanije, što će uvećati kako promet tako i profit Edex-a", izjavio je Edin Dizdar, direktor Edex food.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: