Privreda
51

Drugačije je bolje: Upoznajte prihodovne aktivnosti inkluzivnih centara

U cilju pronalaska ekonomski održivih rješenja, pet centara koji se bave pitanjima osoba s poteškoćama u razvoju u BiH (Bugojno, Gacko, Nevesinje, Novi Travnik i Pale) su, uz podršku Fondacije Mozaik i Programa Plus, koji finansira Light for the World iz Austrije, Austrijske razvojne agencije i Fondacije Medicor iz Liechtensteina, pokrenuli održive prihodovne aktivnosti.

Nudeći tržištu konkurentne proizvode i usluge, centri ističu sredstva kojima poboljšavaju uslove rada. Zajednička nit prihodovnih aktivnosti je održivost. Upoznajmo šta nude kupcima.

Udruženje Leptir iz Bugojna je pokrenulo Butik specijalne štampe

Dvije prostorije Udruženja Leptir iz Bugojna pretvorene su u radionice u kojima nastaju unikatni i kvalitetni proizvodi štampani na papiru, tkanini, keramici i kamenu. Ovi kvalitetni proizvodi svakog mjeseca nalaze put do novih kupaca.

Udruženje Rastimo zajedno iz Gacka pakuje šećer u kesice

U želji da kupcima pruži kafu zaslađenu baš po volji, Udruženje Rastimo zajedno iz Gacka bavi se pakovanjem šećera u kesice. Ova aktivnost osigurava prihode za bolji rad Udruženja, nudeći tržištu osvježenje i kvalitetnu uslugu.

Pakovanjem šećera u kesice bavi se i Udruženje Moja nada iz Nevesinja

Udruženje Moja nada iz Nevesinja na tržište plasira šećer pakovan u kesice brendirane po želji klijenata. Ovaj proizvod kvalitetom, cijenom i gramažom privlači kupce, te predstavlja dodatni izvor prihoda Udruženja.

Centar Duga iz Novog Travnika organizuje prijevoz putnika

Nabavkom kombija Centar Duga iz Novog Travnika svojim klijentima nudi kvalitetan, povoljan i siguran prijevoz. O kvalitetu ove usluge govori i činjenica da Duga već ima redovne i stalne kupce.

Udruženje Sunce s Pala je jedini domaći proizvođač klamerica

Jedini proizvođač klamerica u BiH, usmjeren na domaće tržište, je Udruženje Sunce s Pala. Osim jedinstvene ponude industrijskih i kancelarijskih klamerica na domaćem tržištu, Sunce daje doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede. Ova prihodovna aktivnost je ujedno odlična prilika za zaposlenje osoba s invaliditetom i održiv izvor prihoda Udruženja.

Želite biti dio ovih pozitivnih priča? Izborom kvalitetnih usluga i proizvoda zavaš novac kupujete više. Radujemo se svakom novom sudjelovanju u prihodovnim aktivnostima centara.