Privreda
125

Drugačije je bolje: Održive prihodovne aktivnosti na bh. tržištu

Fondacija Mozaik provodi kampanju kojom promoviše održive prihodovne aktivnosti uspostavljene u okviru pet bosanskohercegovačkih centara, koji rade na poboljšanju uslova života osoba sa onesposobljenjem.

Ove prihodovne aktivnosti predstavljaju kreativna održiva rješenja za ekonomske probleme kako postojećih centara, tako i osoba sa poteškoćama.

"Zadovoljstvo nam je predstaviti visokokvalitetne usluge i proizvode koji odgovaraju zahtjevima tržišta. Naime, radi se o proizvodnji kancelarijskih i industrijskih klamerica, te pružanju usluga štampe, pakovanja šećera i prijevoza putnika. Konzumenti i klijenti dobivaju priliku koristiti domaće, a uz to konkurentne usluge i proizvode", saopćili su iz Mozaika.

Pokretanjem prihodovnih aktivnosti, otvorena su i nova radna mjesta, koja su od krucijalnog značaja za općine Nevesinje, Bugojno, Pale, Novi Travnik i Gacko, te se čine i daljnji koraci u razvoju poslovnih kapaciteta.

Osobe sa poteškoćama su dobile priliku da svojim vještinama i predanim radom zarade novac, a svi mi mogućnost da kupovinom njihovih proizvoda, ili korištenjem usluga, doprinesemo stvaranju pravednijeg društva.

Budite i vi dio uspješne priče, jer važno je kome dajete svoje povjerenje.

Za svoj novac, sada možete dobiti više.