{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Domaće kompanije izvršile ispitivanje srednjenaponskih transformatora

F
27.2.2015. u 17:09
59
14
Domaće kompanije izvršile ispitivanje srednjenaponskih transformatora
59
Energoinvest d.d. Sarajevo je sa Elektroprenosom BiH a.d. Banja Luka, u augustu 2014. godine potpisao ugovor vrijedan 1.170.166,73 KM koji se odnosi na isporuku visokonaponskih i srednjenaponskih transformatora, te je danas, s tim u vezi, u Energoinvestu-Elektroenergetska oprema d.o.o. u Lukavici izvršeno ispitivanje srednjenaponskih transformatora.
Proizvođač Energoinvest-Elektroenergetska oprema (EeOp) je prema termin planu pripremio Program prijemnih ispitivanja za proizvedene mjerne transformatore, a ispitivanju su prisustvovali direktor Energoinvest d.d. Sarajevo Enes Čengić sa saradnicima, predstavnici menadžmenta Energoinvest-Elektroenergetska oprema d.o.o. Istočno Sarajevo, direktor sektora marketing i prodaja EeOp Miro Klepić te predstavnici ruskih partnera.

Prijemna ispitivanja srednjenaponskih transformatora, kao i njihov kvalitativni i kvantitativni prijem, izvršen je 10. februara 2015. godine u Fabrici mjernih transformatora d.o.o. u Zaječaru.

Mjerni transformatori su isporučeni na lokaciji Operativnog područja Tuzla, a na lokaciji je izvršeno i njihovo žigosanje od predstavnika Instituta za mjeriteljstvo BiH.

"Važno je da je ovo uradila domaća pamet, s domaćim novcem, odnosno u sklopu investicija Elektroprenosa BiH. Drago mi je da su kompanije iz BiH u stanju realizirati ovakve zahtjevne projekte te da tu postoji vrlo dobra saradnja", kazao je Čengić.

Istakao je da u Energoinvestu očekuju više ovakvih projekata na bh. tržištu, jer time jačaju bh. privredu i u prvi plan stavljaju radnike i kapacitete BiH, saopćeno je iz Energoinvesta d.o.o. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: