{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljena priznanja najboljim poljoprivrednicima

F
1.2.2008. u 17:26
0
0
Dodijeljena priznanja najboljim poljoprivrednicima
0
Dodijeljena priznanja najboljim poljoprivrednicima
Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona (USK) danas je u Bihaću upriličio svečanost povodom dodjele priznanja najboljim poljoprivrednim proizvođačima na području Kantona za 2007. godinu. Priznanja su dodijeljena najboljim u 18 kategorija.
Najbolji proizvođač mlijeka u prošloj godini bio je Adel Ibrahimpašić iz Bihaća. Na farmi u Ripču s 55 grla, Adel je proizveo više 150.000 litara mlijeka. Najvećim proizvođačem mlijeka među poduzećima proglašena je farma „Perna F“ iz Bosanske Krupe, vlasnika Adema Šahinovića, s proizvodnjom od 848.000 litara mlijeka.

Ovakvi rezultati upravo su Unsko-sanski kanton zadržali na vodećoj pozicji u proizvodnji mlijeka u Federaciji BiH, kazao je direktor Poljoprivrednog zavoda USK-a Smail Toromanović. On je dodao da Kanton prednjači i u proizvodnji sjemenskog krompira s prošlogodišnjim prinosom od 600 tona i jedan je od najvećih proizvođača sjemenskih strnih žitarica.

Intenzivirana je i proizvodnja jagodičastog voća te ljekovitog bilja. Najveći proizvođač voća u 2007.godini bio je Esmir Ezić, koji je imao oko 30 tona voća.

Nagrađeni proizvođači za ovu godinu najavljuju još bolje rezultate i više prinosa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: