Prodata iz 15. pokušaja
0

Do kraja godine bit će završen stečajni postupak u Šećerani Bijeljina

M. P.
Zvornička firma uveliko radi na sređivanju Fabrike
Zvornička firma uveliko radi na sređivanju Fabrike
Stečajni postupak u bijeljinskoj fabrici šećera, kako je za Klix.ba kazao stečajni upravnik Nebojša Matić, mogao bi biti završen do kraja godine.

"Ostala su još tri stečajna postupka, oni su na višim sudovima i prema mojim procjenama, on bi trebao biti završen do kraja godine. Ono što je bitno istaći jeste da zvornička firma koja je kupila Šećeranu uveliko radi na njenom sređivanju te su već neko vrijeme mašine na terenu, kao i dvadesetak radnika koji čiste i sređuju prostor oko fabrike, a koliko znam, počelo je i sređivanje unutrašnjosti preduzeća", rekao je Matić, stečajni upravnik Šećerane.

Podsjetimo da je, nakon više bezuspješnih pokušaja, bijeljinska Šećerana prodata zvorničkoj firmi NSG Rent za tri miliona KM. Fabrika je prodata sa svom pokretnom i nepokretnom imovinom, ponuda zvorničke kompanije bila je jedina, a još nije poznato šta će zvornička kompanija proizvoditi u prostorijama preduzeća.

"Koliko ja imam informaciju, oni će pokrenuti neki drugi proces proizvodnje, a fabrika šećera se u ovom momentu neće pokretati. Međutim, ovdje se sređuju druge hale kako bi se pokrenula neka druga proizvodnja. Vjerujem da bi do kraja ove godine već trebali početi raditi", istakao je Matić te dodao kako je investitor do sada već uložio "nekoliko stotina hiljada eura za sređivanje i čišćenje fabrike".

Bijeljinska fabrika šećera 13 godina bila je prazna, a u stečaju je od 2015. godine.

Do sada je organizovano 15 bezuspješnih licitacija, na kojima ili nije bilo zainteresovanih kupaca ili su nudili manje novca nego što je traženo.