|

Direktor Gas prometa sa Pala: Ugovor sa BH-Gasom će trajati jednu godinu

Direktor Gas prometa sa Pala: Ugovor sa BH-Gasom će trajati jednu godinu
7
S
SRNA
3.10.2019. u 10:52
39
komentara
7

dijeljenja
Direktor Gas prometa sa Pala: Ugovor sa BH-Gasom će trajati jednu godinu Foto: Klix.ba
Direktor Gas prometa sa Pala Milomir Draganić izjavio je Srni da je deblokiran protok gasa prema Sarajevu, dodajući da je potpisan ugovor sa predstavnicima BH-Gasa koji će biti na snazi najmanje godinu dana.
Draganić je istakao da je dogovor postignut jučer poslije višečasovnih pregovora, navodeći da je bilo neophodno napraviti ugovor o transportu gasa kroz Republiku Srpsku, što je druga strana odbijala do posljednjeg trenutka.

"Ugovorom se podrazumijeva da se plaća transport gasa kroz Republiku Srpsku, ništa više nije sporno", istakao je Draganić.

On je podsjetio da je postojao dugoročni ugovor između Srbijagasa i federalne strane, koji je Gas promet, kako tvrdi, poštovao.

"Njime se predviđalo da transport gasa do Zvornika obavalja Srbijagas, a oni su nama plaćali transport. Taj ugovor je istekao i onda je svako za svoju dionicu naplaćivao transport", objašnjava Draganić.

Osim direktora Gas prometa Milomira Draganića i BH-Gasa Jasmina Salkića sastanku koji je održan jučer prisustvovali su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić te pomoćnik ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Milenko Todorović.

Zvorničko postrojenje kompanije Gas promet jučer je obustavilo transport gasa prema Federaciji BiH.

Direktor Gas prometa Milomir Draganić rekao je jučer Srni da je problem nastao zbog toga što BH-Gas nije obnovio ugovor o transportu gasa za narednu godinu, zbog čega je bio obustavljen protok gasa kroz Srbiju i kroz Republiku Srpsku.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...