{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dioničari Elektroprivrede BiH smijenili Bičakčića

S
25.3.2010. u 14:52
0
19
Dioničari Elektroprivrede BiH smijenili Bičakčića
0
Dioničari Elektroprivrede BiH smijenili Bičakčića
Edhem Bičakčić
Raspravljajući o dvogodišnjem radu Nadzornog odbora dioničari JP Elektroprivreda BiH izrazili su danas, na 16. Skupštini u Sarajevu nezadovoljstvo radom predsjednika NO Edhema Bičakčića i izglasali mu nepovjerenje.
Za privremenog predsjednika NO izabran je dosadašnji član NO, Zehrudin Sikira. Skupština je NO popunila sedmim članom, na to mjesto izabran je inžinjer mašinstva Zoran Mandlbaum.

Osim toga, dioničari su jednoglasno usvojili Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH i zavisnih društava ( plan Koncerna ) za naredni trogodišnji period, 2010-2012. godina.

U tom periodu Koncern EPBiH planira u djelatnostima proizvodnje, distribucije, snabdijevanja i trgovine, kapitalna, ulaganja u ostale zajedničke projekte te u zavisna društva izvanelektroprivrednih djelatnosti investirati ukupno 1,57 milijardi KM vlastitih i kreditnih sredstava.

Dioničari su usvojili i Plan poslovanja JP EPBiH u periodu 2010-2012. godina kojim je za ovu godinu planirano ostvarenje ukupnog prihoda od 888 miliona KM u čemu je 812 miliona prihoda od prodaje električne energije. U

Ukupan prihod u 2011. godini planiran je u iznosu od 937 miliona KM dok se u 2012. godini očekuje prihod od oko 941 milion KM.

U istom trogodišnjem periodu JP EPBiH planira investirati ukupno 1,366 milijardi KM od čega je za kapitalna ulaganja predviđeno više od 620 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: