{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Deling je dokaz da naša privreda može učestvovati u velikim projektima"

F
23.12.2010. u 16:08
0
0
"Deling je dokaz da naša privreda može učestvovati u velikim projektima"
0
"Deling je dokaz da naša privreda može učestvovati u velikim projektima"
Mustafa Mujezinović
Firma Deling d.d. Tuzla je dokaz da naša privreda raspolaže stručnim i materijalno-tehničkim mogućnostima da učestvuje u realizaciji velikih i ozbiljnih projekata, ocijenio je premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović povodom nedavne posjete tom tuzlanskom preduzeću.
Kako se navodi u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, u 19 godina postojanja ova firma, kao članica Energoinvesta, uspješno proizvodi kompaktne distributivne transformatorske stanice, niskonaponske razvodne ormare i srednjonaponska rasklopna postrojenja.

Za sve ove proizvode dobijeni su odgovarajući certifikati na bazi istraživanja prema IEC standardima u akreditiranim laboratorijima u Italiji i Hrvatskoj. To Delingu omogućava plasman proizvoda ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u drugim zemljama Evrope i svijeta, rečeno je tokom posjete.

S ukupno 170 uposlenih, od kojih su 23 diplomirana inženjera, firma Deling je osposobljena da učestvuje u realizaciji ozbiljnih projekata u izgradnji postrojenja za proizvodnju i distribuciju električne energije, u industriji, površinskoj eksploataciji u rudarstvu, kao i drugim oblastima, kaže se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: