Važan susret
238

Delegacija iz BiH prvi put posjetila Panamu

V. K.
Ministar vanjske trgovine BiH Staša Košarac boravio je u službenoj posjeti Panami gdje se susreo s predstavnicima vlade, poslovnog sektora te javnih i privatnih institucija.

Ovaj trgovinsko-diplomatski susret organizovalo je Poslovno udruženje Bosne i Hercegovine kojim predsjedava biznismen Fatih Kol.

"Bila je to odlična posjeta ministra Košarca koja je otvorila važan put ka jačanju diplomatskih i trgovinskih odnosa između dvije zemlje. Za naše udruženje, ovo predstavlja prvi korak ka nastavku zajedničkog rada. Postoje mnoge stvari koje nas spajaju", rekao je Kol.

Osim Kola, Košarac se sastao i s panamskim zvaničnicima kao što su ministar trgovine Federico Alfaro, zamjenica ministra vanjskih poslova Marta Gordon, biznismenom Henryjem Kardonskim i nizom drugih zvaničnika.

Kako se navodi, delegacija je izrazila interes za istraživanje mogućnosti ulaganja u Panami u različitim oblastima kao što su energetika, turizam, farmaceutska industrija i građevinarstvo.

"Ministar Košarac je tokom posjete naglasio vrline i prednosti Paname kao važnog čvorišta i budućeg izbora ulaganja u različitim sektorima. Udruženje bh. poduzetnika u Panami stvara se već godinu i zalaže se da postane važan most za odnose naroda, a zvanična posjeta ministra trgovine omogućit će nastavak organizacije susreta na visokom nivou", zaključio j Fatih Kol.