{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija EU bi pozdravila realizaciju usvojenih odluka o Elektroprenosu BiH

F
25.12.2013. u 15:59
1
10
Delegacija EU bi pozdravila realizaciju usvojenih odluka o Elektroprenosu BiH
1
Delegacija EU bi pozdravila realizaciju usvojenih odluka o Elektroprenosu BiH
Upoznati smo o koracima dogovorenim na skupštini akcionara Elektroprenosa BiH, održanoj 23. decembra 2013. godine. Ukoliko dođe do realizacije usvojenih odluka, takve aktivnosti bismo pozdravili i to bi predstavljalo korak ka ispunjenju ključnih zaključaka o kojima su se usaglasile nadležne vlasti u Bosni i Hercegovini i Evropska komisija na sastanku održanom u Briselu 13. novembra 2012. godine.
Ovo je danas u izjavi za Fenu, zamoljena za komentar zaključaka usvojenih na toj skupštini, izjavila glasnogovornica Delegacije Evropske unije/Ureda specijalnog predstavnika EU Jamila Milović-Halilović.

Kako je kazala, u preporukama Evropske komisije je navedeno da ne bi trebalo da dođe do raspodjele neto prihoda Elektroprenosa BiH prije 2016. godine sve dok uprava kompanije nije u potpunosti funkcionalna, revidirani finansijski izvještaji usvojeni, te najvažnije – da su usvojeni pouzdani investicioni planovi, koji će sadržavati sve platne obaveze, uključujući vraćanje kredita međunarodnim finansijskim institucijama.

"Evropska unija je spremna da održi još jedan sastanak na ministarskom nivou u januaru 2014. i razmotri provedbu plana aktivnosti kako bi pomogla BiH da osigura pouzdanost prenosnog sistema u zemlji, što je međunarodna obaveza preuzeta od strane BiH potpisivanjem Sporazuma o uspostavi energetske zajednice", kazala je Milović-Halilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: