Od maja ove godine
14

Croatia Airlines uspostavlja letove između Zagreba i Mostara uz milion KM subvencije

S. Š. U.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Aviokompanija Croatia Airlines će ponovno uspostaviti letove na relaciji Zagreb - Mostar nakon što je ranije aplicirala na javni poziv mostarskog aerodroma koji za te letove predviđa milion KM subvencije.

Sredinom marta ove godine, Međunarodna zračna luka Mostar objavila je Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu radovne linije Mostar - Zagreb - Mostar.

Kako prenosi Exyuaviation, očekuje se da će Croatia Airlines ponovno uspostaviti letove nakon što se aviokompanija prijavila na javni poziv i očekuje se da će letovi započeti 3. maja te da će biti organizirani tri puta sedmično, srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Kako bi se putnici mogli povezati sa drugim evropskim letovima te kompanije, letovi će iz Zagreba polaziti četvrtkom i nedjeljom u 23 sata sa povratnom linijom sljedećeg jutra, a očekuje se da karte uskoro budu u prodaji.

Inače, gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je prije dva dana da će u tu namjenu iz budžeta grada biti izdvojeno milion KM subvencija, ali da to ne znači da grad odustaje od dovođenja niskobudžetnih aviokompanija.

Mostarski aerodrom imao je svega 1.942 putnika u 2021. godini, te samo pet putnika u prvom mjesecu 2023. godine.

Vlada FBiH nedavno je Aerodromu Mostar dodijelila milion i 300.000 KM sredstava koja će biti utrošena na palte uposlenika i uredski materijal.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine.