Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nama je "crni perak" od '92
petak*
Slom berze na Wall Street nije bio u petak 13-og, već se desio se u utorak, oktobra 29-og, 1929. Janez Bogataj je polupao lončiće i pojma nema šta priča.
E pa vidis na petak 13-1989 se desio mini-crash tako da je ovaj klosar tacan u tom samo sto sam siguran da je on mislio na 29/10/1929 .
E moj Klixu...
U Boing avionima nema reda broj 13. Nisam se mogao nacuditi kad sam vidio prvi put. Tolika nauka , a boje se praznovjerja.
@kraftwerk
Nema to veze sa avionima, nego sa aviokompanijama. Neke imaju, a neke nemaju red 13. Letio sam u boingu i sa i bez reda 13. Lufthansa nema ni red 17 FYI
amerika i cionisti kroje nam sudbine
@Gingivitis moj otac nikak ne moze biti cionista
papani... crni petak... crni klix i novinari kada poima nemaju šta je petak 13. i crni petak...
crni klix ;)
Pokusali ste biti pametni, pomjesali ste dva razlicita pojma i ispali ste glupi ko k****! Black Friday nema apsolutno nikakve veze sa Petkom 13. Black Friday je dan nakon americkog Dana Zahvalnosti i oznacava pocetak Bozicnog shoppinga. To je dan kad prodavnice daju velike popuste i zaradjuju tako ogromne sume. U knjigama su se gubitci pisali crvenom olovkom a dobitci CRNOM. Zato se zove "Crni" petak. Petak 13 je nesto skroz drugo sto nema veze sa Crnim Petkom
Neka si ti njima objasnio. Šta bi mi bez tebe.
@MrZukorliic koji ti je to jezik, dijete?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svakako su glup narod tako da me i ne cudi
Ne kontam stručnjake koji manje-više sve bi da svale na SAD, a da imaju priliku sutra bi zeleni karton prihvatili.
Isto kao i sa trebama. Ne valja dok ti ne da
@Dado dijasporitus Bravo, to je to.
Problem je samo što je ovo sujevjerje uvedeno prije nego su Evropljani otrili AMeriku !! :)) NAime u mračnom srednjem vijeku ( Petraraka 1343) je sujevjerje bio temelj vladavine crkve. NEšto ranije je inkvizicija spalila posljednjeg templara a velikog majstora reda na 13ti u petak, od kada i potiče sujevjerje.
Zapravo, pravilno je reći: neki smatraju da se strah od petka 13-tog razvio u Americi.
mi smo balkanci najbolji i najpametniji u svemu. sve najbolje na ovom svijetu dolazi sa balkana. ha ja.