|

Cigarete Davidoff i dalje koštaju 4,00 KM, a Imperial Classic 2,90 KM

Cigarete Davidoff i dalje koštaju 4,00 KM, a Imperial Classic 2,90 KM
34
Klix.ba
3.1.2014. u 09:06
0
komentara
34

dijeljenja
Cigarete Davidoff i dalje koštaju 4,00 KM, a Imperial Classic 2,90 KM
Nakon što je Upravni odbor UIO Bosne i Hercegovine donio konačnu odluku o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete, cijena ovih proizvoda na bh. tržištu od 1. januara je veća.
"Imajući u vidu činjenice koje ukazuju na jako težak položaj velikog broja odraslih potrošača naših proizvoda, uložili smo maksimalne napore da odgodimo neizbježno poskupljenje i zadržimo ovogodišnje cijene većine naših proizvoda ne praveći kompromise kada je u pitanju njihov kvalitet. Ovo je ujedno i poziv nadležnim institucijama da se još odlučnije pozabave nelegalnom trgovinom duhanskim proizvodima, te zaštite potrošače od proizvoda sumnjivog kvaliteta, a učesnike na tržištu od nelojalne konkurencije", kazao je direktor Imperial Tobacco BH Kemal Jakić.

Pored cigareta Davidoff (Classic, Gold i Gold Slims) koje zadržavaju cijenu od 4,00 KM, Davidoff Shape (Black i White) cigarete također neće promijeniti cijenu te i dalje koštaju 3,70 KM. Imperial Tobacco BH će zadržati i cijene cigareta West (Red i Silver) i Boss Slims (Blue) od 3,20 KM.

Imperial Classic (Red i Blue) i dalje ostaje jedna od najpristupačnijih cigareta u portfoliju ove kompanije, s cijenom od 2,90 KM.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.