Sarajevski prevoznik
1.6k

Centrotrans od ponedjeljka počinje redovan prevoz na 11 linija u Starom Gradu

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kompanija Centrotrans od 5. novembra uvodi 11 redovnih minibus linija u sarajevskoj Općini Stari Grad.

U povodu početka održavanja redovnih minibuskih linija menadžment kompanije Centrotrans istaknuo je da linije uspostavlja na osnovu zahtjeva stanovnika općine Stari Grad, odluka Općinskog vijeća, te Rješenja nadležnog kantonalnog i federalnog Ministarstva saobraćaja.

Naime, nakon godina neredovnog održavanja javnog prijevoza putnika, te nalaza inspektora Uprave za inspekcijske poslove KS, preduzeću KJKP Gras koje je bilo nosilac linija Rješenjem nadležnog Ministarstva saobraćaja KS, brisano je ukupno 23 linije što je potvrdilo i Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH.

"Redovan minibuski saobraćaj na području ove općine bit će uspostavljen zbog potreba građana i stanovnika koji su dovedeni u nezavidan položaj. Centrotrans, kao društveno odgovorna kompanija i ovlašteni prijevoznik koji ispunjava sve zakonom predviđene uslove, te sa raspoloživim voznim parkom donio je odluku da uspostavi redovan minibuski saobraćaj na području Općine Stari Grad", kaže se u saopćenju kompanije.

Resursi koje Centrotrans angažuje za održavanje minibuskih linija na području općine Stari Grad prikazani su kroz 17 minibuseva, od toga 10 potpuno novih minubuseva ISUZU NovoCiti i 30 novozaposlenih vozača.

"Od početka ove godine, načelnik Općine Stari Grad Hadžibajrić sa svojim saradnicima u saradnji sa službama i Općinskim vijećem, uložio je maksimalne napore da se građanima obezbijedi redovan prijevoz. Prvi korak je urađen kada je uspostavljen prijevoz na linijama Latinska ćuprija – Mahmutovac i Vijećnica – Faletići. Rezultati i zadovoljstvo građana evidentni su i od strane vijećnika okarakterisani kao način kako treba rješavati prijevozne potrebe građana", zaključuju iz Centrotransa.

Jedanaest linija koje Centrotrans revitalizuje su:

1. Park – Hrastovi II 2. Baščaršija – Mihrivode 3. Vijećnica – Brusulje 4. Baščaršija – Sedrenik 5. Latinska Ćuprija - Hošin brijeg 6. Baščaršija – Vratnik 7. Latinska Ćuprija – Komatin 8. Park – Mrkovići 9. Latinska Ćuprija – Jarčedoli 10. Vijećnica - Donje Hladivode – Gornji Faletići 11. Latinska Ćuprija – Mahmutovac

Red vožnje minibuskih linija na području općine Stari Grad koje će servisirati Centrotrans nalazi se u galeriji.