{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čengić: Novi Zakon o radu je kvalitetniji od postojećeg

F
26.7.2015. u 16:02
54
80
Čengić: Novi Zakon o radu je kvalitetniji od postojećeg
54
Čengić: Novi Zakon o radu je kvalitetniji od postojećeg
Safudin Čengić (Foto: Klix.ba)
Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je novi predloženi federalni zakon o radu "kudikamo kvalitetniji od postojećeg" i da stvara uvjete za veća zapošljavanja i nova ulaganja, izjavio je za Fenu predsjednik ovog udruženja Safudin Čengić.
On ističe da štošta u predloženom zakonu nije povoljno za poslodavce, a to će ubrzo biti rečeno i na pres-konferenciji, te da je parlamentarna procedura u koju je Federalna vlada uputila zakon prilika da se konkretnim prijedlozima pokušaju ishoditi bolja rješenja.

Čengić kao jedan od učesnika pregovora vođenih između poslodavaca, sindikata i Vlade, napominje da je potreba usuglašavanja radnog zakonodavstva s evropskim standardima ono zbog čega je strana koju zastupa ušla u te pregovore.

Povodom upozorenja sindikata da novi predloženi zakon ruši radna prava iz postojećeg zakonodavstva, predsjednik Udruženja poslodavaca poziva da sindikati konkretno ukažu na članove novog teksta koje smatraju štetnim ili, pak, da predlože bolja rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: