{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CEFTA Week sutra u Sarajevu

F
17.11.2013. u 14:59
3
14
CEFTA Week sutra u Sarajevu
3
CEFTA Week sutra u Sarajevu
Manifestacija ''CEFTA Week'' bit će održana sutra u Sarajevu u okviru programskih aktivnosti iz Programa predsjedavanja Bosne i Hercegovine CEFTA Sporazumom.
Bosna i Hercegovina je predsjedavajuća CEFTA Sporazumom u 2013. godini i tim povodom Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u saradnji sa Projektom podrške trgovinskoj politici i izgradnji kapaciteta u BiH, koji finansira Evropska unija, naredna dva dana će organizirati niz aktivnosti.

''CEFTA Week'' će biti biti obilježen plenarnom sesijom na kojoj će se obratiti Ermina Salkičević-Dizdarević, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU i Goran Svilanović, generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju.

Nakon plenarne sesije tokom dva dana bit će održano devet sesija na kojima će biti diskutovano o raznim aspektima CEFTA Sporazuma.

Na ovim sesijama će predstavnici struktura CEFTA Sporazuma, međunarodne organizacije, akademska zajednica i privredne komore zemalja regije dati osvrt na primjenu CEFTA Sporazuma kao i prijedloge ideja i pravaca koji će se kao prijedlozi iznijeti na sastanku CEFTA Zajedničkog odbora, koji je sastanak na ministarskom nivou, a bit će održan u srijedu.

Treći dan će biti posvećen sastanku Zajedničkog odbora CEFTA Sporazuma, koji je Ministarski sastanak, a kojem prethodi Ekspertski sastanak CEFTA struktura, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: