{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bulgartabac preuzeo Fabriku duvana Banja Luka

S
19.6.2013. u 10:44
0
14
Bulgartabac preuzeo Fabriku duvana Banja Luka
0
Bulgartabac preuzeo Fabriku duvana Banja Luka
Bugarski holding Bulgartabac preuzeo je većinski dio akcija od dosadašnjeg vlasnika Fabrike duvana Banja Luka Antonić Tradea i time zvanično postao većinski vlasnik ove fabrike, potvrdio je Srni predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković.
"U narednom periodu radnici Fabrike duvana očekuju da bude imenovano novo rukovodstvo preduzeća sa kojim predstavnici radnika treba da razgovaraju o potpisivanju kolektivnog ugovora gdje će prava radnika biti zaštićena u skladu sa Zakonom o radu", istakao je Marinković.

On je izrazio zahvalnost svim ljudima dobre volje i medijima koji su svojom objektivnošću u izvještavanju pomogli radnicima da ostvare cilj - sačuvaju radna mjesta i Fabriku duvana Banja Luka.

Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom Bulgartabac. U ime Vlade Republike Srpske Memorandum je potpisala premijerka Željka Cvijanović, a u ime Bulgartabaca izvršni direktor kompanije Vencislav Čolakov.

Potposanim memorandumom Bulgartabac obavezuje se da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, izvršiti investiranje u modernizaciju fabrike i početi sa radom prepoznatljivih brendova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: