{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bulgartabac planira investirati 8 miliona eura u Fabriku duvana Banja Luka

23.1.2014. u 11:12
15
12
Bulgartabac planira investirati 8 miliona eura u Fabriku duvana Banja Luka
15
Bulgartabac planira investirati 8 miliona eura u Fabriku duvana Banja Luka
Većinski vlasnik Fabrike duvana Banja Luka, Bulgartabac- "Blagoevgrad BT" AD, planira uložiti 8 miliona eura za nadogradnju fabričkih proizvodnih pogona i skladištenja.
Bulgartabac-"Blagoevgrad BT" AD je putem akvizicije stekao 70,6% dionica Fabrike duvana Banja Luka 17. septembra 2013. godine, čime je postao njen većinski vlasnik. Samo četiri mjeseca nakon akvizicije investicije su počele.

Proizvodne linije za tvrda pakovanja sa zaobljenim ivicama će uskoro biti operativne, dok se linija za tvrdp pakovanje u Slims formatu također obnavlja. To će omogućiti fabrici da počne sa proizvodnjom brenda "E ♥ A" slims za tržište država u jadranskoj regiji.

Prvih 15 tona rezanog duhana za 100-gramsko i 250-gramsko pakovanje duhana za motanje i duhana za tubiranje već se proizvode u ovoj fabrici. Poznati brend cigareta "Long" već sada ima bolji ukus i novo moderno tvrdo pakovanje sa zaobljenim ivicama.

Planirano je da u 2014. godini Fabrika duvana Banja Luka proizvede oko 1.000 tona cigareta i rezanog duhana. Akvizicija Fabrike duvana Banja Luka je dio politike Bulgartabaca za širenje izvoznih tržišta.

Fabrika ima stratešku centralnu poziciju među članicama CEFTA sporazuma, koja omogućuje bescarinski pristup tržištu od 38 milijardi cigareta. Fabrika je jedna od dvije u kojoj se proizvode domaći brendovi cigareta na području Bosne i Hercegovine. Specijalizirana je za proizvodnju mekih pakovanja cigareta i tvrdog pakovanja, kao i ostalih duhanskih proizvoda (rezanog duhana).

Pored Bulgartabac brendova, koji će se proizvoditi u fabrici, nastavit će se i proizvodnja tradicionalnih domaćih brendova poput "Morave" i "Hercegovine" u mekom pakovanju, i "Long" u tvrdom pakovanju.

U akviziciju Blagoevgrad-BT AD također je uključeno i 80 trafika, koje se nalaze u različitim gradovima Bosne i Hercegovine, a koje će prerasti u moderan lanac trafika.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: