{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bulgartabac od sutra većinski vlasnik Fabrike duvana Banja Luka?

S
16.9.2013. u 11:09
0
13
Bulgartabac od sutra većinski vlasnik Fabrike duvana Banja Luka?
0
Bulgartabac od sutra većinski vlasnik Fabrike duvana Banja Luka?
Radnici Fabrike duvana Banja Luka očekuju da sutra većinski vlasnik fabrike postane bugarski holding "Bulgartabac", izjavio je Srni predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković.
"Od novog rukovodstva Fabrike duvana očekujemo da omogući da u naredna dva do tri mjeseca bude postavljena nova oprema i da krenemo sa punim procesom proizvodnje", istakao je Marinković.

Marinković je rekao da radnici očekuju da će nakon prenosa akcija i preuzimanja Fabrike od "Bulgartabaca" biti izabrano novo rukovodstvo, te potpisan novi kolektivni ugovor koji će biti garant zaštite prava radnika u skladu sa Zakonom o radu Republike Srpske.

Akutelni vlasnik 55 posto akcija Fabrike duvana Banje Lluka Nebojša Antonić najavio je ranije da bi bugarski holding "Bulgartabac" većinski paket akcija Fabrike duvana Banja Luka trebao da kupi 17. septembra.

Vlada Republike Srpske potpisala je ranije memorandum o razumijevanju između Vlade i bugarske kompanije "Bulgartabac" o kupovini Fabrike duvana Banja Luka.

Memorandum obavezuje "Bulgartabac" da pet godina zadrži osnovnu djelatnost jedine fabrike cigareta u Republici Srpskoj uz obezbjeđenje ulaganja u kupovinu nove opreme, dugoročnu održivost i povećanje proizvodnje. Predviđeno je i zaključivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom preduzeća, kao i prioritetni otkup duvana od domaćih uzgajivača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: