{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bukvić: Želimo da Sarajevo postane centar islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi

9.9.2014. u 17:28
200
202
Bukvić: Želimo da Sarajevo postane centar islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi
200
Bukvić: Želimo da  Sarajevo postane centar islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi
Amer Bukvić, direktor BBI banke
Bosna Bank International (BBI) i ove će godine stipendirati postdiplomce master studija Islamic Banking koji se od prošle godine realizira u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, Univerzitetom Bolton iz Velike Britanije i BBI Akademijom.
Do sada je BBI banka stipendirala 60 magistranata islamskog bankarstva. Projekt će biti nastavljen i ove godine dodjeljivanjem novih 20 stipendija. Polaznici ovog programa imaju jedinstvenu priliku učiti kroz praksu u BBI banci i slušajući stručne seminare BBI Akademije.

"BBI banka inicirajući pokretanje master programa o islamskom bankarstvu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu gradi infrastrukturu za Sarajevo kao centar islamskih finansija u Jugoistočnoj Evropi. Ulažući u obrazovanje i edukaciju kako na domaćim univerzitetima i kroz interni 'young professionals programm' u BBI banci Sarajevo ima priliku učestvovati u utrci zajedno sa Parizom i Londonom za poziciju lidera Evrope u ovoj brzorastućoj industriji. Zaposlenici BBI banke koji su prošli 'young professionals programm' danas rade u vodećim islamskim bankama u Džedi i Dubaiju. Strateškim pristupom educiranju BBI zaposlenika kroz različite interne seminare i naročito kroz eksterne – 'on the job' treninge u vodećim islamskim bankama u Turskoj izgrađujemo buduće eksperte islamskog bankarstva i finansija", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, najavljujući otvaranje konkursa za stipendiranje druge generacije master programa Islamskog bankarstva.

Studij je kreiran za kandidate iz BiH i regiona koji svoje profesionalno usavršavanje žele nastaviti u oblasti islamskih finansija. Master program Islamic banking predstavlja novi studij koji Ekonomski fakultet Sarajevo realizira u saradnji sa Univerzitetom iz Boltona (Velika Britanija) i BBI Akademijom.

Nastava se odvija na engleskom jeziku, sa profesorima iz BiH i Velike Britanije a po uspješnom završetku polaznicima će biti dodijeljena dvojna diploma Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Boltonu

„BBI banka kao društevno odgovorna institucija od svog osnivanja na različite načine pomaže obrazovanje nadarenih učenika i studenata, s posebnom pažnjom na djecu bez jednog ili oba roditelja. Samo iz Fonda Sheik Saleh Kamel do sada je stipendirano 1.500 djece i u tu svrhu je isplaćeno skoro tri milona KM.

Stipendiranje će biti nastavljeno i ove godine kada će za 500 stipendista biti isplaćeno skoro milon KM. Ovaj veliki projekat bit će nastavljen i u budućnosti“, kazao je Bukvić.

Danas u 18 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, održaće se Dani otvorenih vrata za master studij Islamic banking, kao i promocija stipendija za studente ovog master programa koje obezbjeđuje BBI banka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: