Saopšteno iz kompanije
17

Bosnalijek: Skupština dioničara je otkazana zbog tehničke nemogućnosti održavanja

M. P.
Vanredna skupština bila je zakazana za danas
Vanredna skupština bila je zakazana za danas
Ponovljena vanredna Skupština dioničara Bosnalijek d.d. Sarajevo, koja je bila zakazana za danas sa početkom u 11 sati, otkazana je usljed tehničke nemogućnosti njenog održavanja.
Naime, Bosnalijek je 8. marta zaprimio naredbu Tužilaštva BiH u kojoj se zahtijeva da se dostavi sva dokumentacija vezana za održavanje Skupštine i to za prvih deset dioničara (prijave, punomoći i ostala prateća dokumentacija neophodna za učešće na Skupštini) najkasnije do 9. marta do kraja radnog dana, a koju je Društvo, u skladu sa naredbom Tužilaštva, i dostavilo.

"Uzimajući u obzir da je za neometan i zakonit rad Skupštine neophodna navedena dokumentacija, prije svega radi utvrđivanja kvoruma prisutnosti dioničara te utvrđivanja valjanosti pristiglih prijava i punomoći, Nadzorni odbor je dao saglasnost za otkazivanje Skupštine o čemu su dioničari, njihovi punomoćnici i javnost obaviješteni putem sredstava javnog informisanja", saopšteno je iz ove kompanije.

Podsjetimo da je ranije danas objavljena vijest da je izabran novi Nadzorni odbor Bosnalijeka, a to su iz ove kompanije demantovali.

"Sve informacije koje su se u pojedinim medijima pojavile o navodnim odlukama Skupštine dioničara su netačne jer je sjednica Skupštine otkazana", poručili su.