Privreda
99

Boschovi proizvodi uspješno pronalaze put ka krajnjim potrošačima na tržištu BiH

(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U ugodnom ambijentu restorana Golf u Sarajevu danas je upriličeno prigodno druženje za novinare i partnere kompanije Comtrade Distribution Sarajevo. Od danas se kompanija Comtrade može pohvaliti značajnim ugovorom za distribuciju Bosch bijele tehnike i Bosch toplinske tehnike.

"Veoma mi je drago jer smo sklopivši ugovor sa kompanijom Bosch ozvaničili početak našeg poslovanja i na polju bijele i toplinske tehnike. Na ovaj način, našim dugogodišnjim partnerima koji uspješno posluju u oblasti IT tehnologija, Consumer Electronic (brown goods), želimo približiti i otvoriti vrata svijeta bijele tehnike te im predstaviti povoljne prilike za uvođenje novog i kvalitetnog proizvodnog asortimana kakav je Bosch", izjavio je izvršni direktor Comtrade Distribucije Damir Fetahagić dodavši pri tome da je kompanija Comtrade godinama dosljedna ulozi distributera koji na tržište plasira isključivo visokokvalitetne, svjetski poznate proizvode koji svoje mjesto rado pronalaze u svim domaćinstvima širom BIH.

"Kvalitet, garancija, inovativnost, pouzdanost i dugogodišnja tradicija koja traje 130 godina kao i proizvodnja energetski štedljivih aparata su osnovne karakteristike brenda Bosch. Sa ciljem povećanja asortimana brenda Bosch na tržištu Bosne i Hercegovine donesena je odluka o proširenju poslovnih partnera. Svojim kvalitetom i radom kompanija Comtrade Distribution je privukla našu pažnju i od danas je postala jedan od ovlaštenih distibutera kućanskih uređaja brenda Bosch", istakao je Dženan Mazalović, Country manager kompanije BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje za BIH.

Pored proizvoda bijele tehnike koja obuhvata velike kućanske aparate koji svoju primjenu nalaze uglavnom u kuhinjama I kupatilu (veš mašine, sušilice rublja, perilice i dr.), te malim kućanskim aparatima (mikserima, kafe aparatima, sokovnicima, peglama, usisivačima, ručnim usisivačima) te aparatima za ličnu njegu (fenovi, pegle za kosu, uvijači i četke za oblikovanje kose) Bosch se može pohvaliti jako širokim asortimanom grijne tehnike koja uključuje bojlere na plinsko grijanje, solarne kolektore, dizalice topline, električne grijalice tople vode, električne kotlove, toplotne regulatore i mnoštvo drugih proizvoda.

Izraživši svoje zadovoljstvo, direktor kompanije Robert Bosch Darko Mužević za toplinski tehniku izjavio je: "Čast nam je i zadovoljstvo što smo ostvarili saradnju sa renomiranom tvrtkom Comtrade iz Sarajeva, uz čiju ćemo pomoć distribuirati portfolio proizvoda Bosch toplinske tehnike i kućanskih aparata na tržištu Bosne i Hercegovine. Zajedno sa svojim strateškim partnerima na tržište plasiramo energetske trendove i tehnologije koje oblikuju budućnost i pružaju jednostavniji i kvalitetniji život našim kupcima. Ukratko, Bosch proizvodi 'Tehnologiju za život'".