{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bingo će u svojim prodavnicama plasirati proizvode Dite, kupci na potezu

9.6.2015. u 15:25
5
111
Bingo će u svojim prodavnicama plasirati proizvode Dite, kupci na potezu
5
Bingo će u svojim prodavnicama plasirati proizvode Dite, kupci na potezu
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Sindikalni predstavnici Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle i menadžmenta Bingo d.o.o. održali su danas sastanak koji je rezultirao dogovorom o plasmanu proizvoda nekadašnjeg privrednog giganta u objektima najvećeg bosanskohercegovačkog trgovinskog lanca.
"Kompanija Bingo želi pomoći radnicima Dite, koji velikim naporima žele pokrenuti i očuvati proizvodnju. U početku će se naši proizvodi prodavati samo na području Tuzlanskog kantona, a s vremenom i u svih 146 prodajnih objekata Binga. Ono što smo priželjkivali polako se ostvaruje, a nakon ovog dogovora još smo uvjereniji i odlučniji da očuvamo proizvodnju u Diti“, kaže Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite.

Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Bingo d.o.o., navela je kako je riječ o prvom sastanku te da će u narednom periodu nastojati da na tržište plasiraju proizvode Dite po prihvatljivim cijenama.

"Pored činjenice što Fabriku deterdženata Dita podržavamo kroz plasman proizvoda na tržištu, odlučili smo da im pružimo i finansijsku podršku za proizvodnju stotinu tona deterdženata za suđe 3DE“, navela je Paunoski.

Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik u Diti, navodi kako stečajni postupak ide svojim tokom i da je suština da se oživi proizvodnja i nađe novi strateški partner.

"Postoji volja Binga da pokaže kako je stečaj spas za novi život i proizvodnju. Cilj je da se Dita sačuva kao cjelovita fabrika, bez njenog rasparčavanja na proizvodne pogone“, kaže Kunalić.

Premijer Bego Gutić ponovio je kako se rekonstruisanim stečajem mogu oporaviti preduzeća, a da primjer Dite može poslužiti kao putokaz i radnicima TTU-a.

Podsjetimo i na riječi Senada Džambića, koji je nakon uspješne kupovine Interexa rekao: "Moramo punu podršku dati domaćim proizvođačima i boljem se nadati“.

Svoje riječi Džambić je potvrdio i na primjeru Dite, a nakon što proizvodi tuzlanske fabrike zauzmu svoja mjesta na policama na potezu će biti kupci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: