Privreda
9

Bh. firme na sajmu u Njemačkoj ugovorile poslove od tri miliona eura

FENA
Predstavnici kompanija iz BiH su na najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu Hannover Messe (Njemačka) obavili više od 200 poslovnih razgovora i primili narudžbe u vrijednosti oko tri miliona eura.

Vanjskotrgovinska komora BiH je u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO) i USAID-Sida FIRMA projektom ove godine organizirala peti put zajednički nastup bh. kompanija na sajmu Hannover Messe.

Kako je potvrđeno u Komori, na ovogodišnjem Sajmu, koji koji je održan od 8. do 12. aprila , svoje proizvode i usluge predstavile su bh. kompanije: Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Pobjeda Tešanj, TTO Sarajevo, Femetall d.o.o. Zenica, Saraj-komerc d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, Miviko d.o.o. Posušje i Kaldera company d.o.o laktaši.

Hannover Messe 2013. je sajam koji je predstavio niz tehnologija i mnoga rješenja dizajnirana za pojednostavljenje procesa proizvodnje i smanjenje troškova. Vodeći sajamski moto bio je "Pametna efikasnost".

Inače, Hannover Messe je tokom više od 60 godina postojanja izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija, materijala, a nastup na ovom sajmu je imperativ za sve koji žele predstaviti nova tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.