{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez dogovora s Upravom Željeznica FBiH, štrajk počinje 3. jula

22.6.2013. u 08:25
33
10
Bez dogovora s Upravom Željeznica FBiH, štrajk počinje 3. jula
33
Bez dogovora s Upravom Željeznica FBiH, štrajk počinje 3. jula
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sinoćnjem sastanku između Uprave Željeznica FBiH, sindikata koji djeluju u Željeznicama FBiH i direktora Poslovnih područja na temu zakazivanja generalnog štrajka nije postignut nikakav dogovor.
Kako je objavio predsjednik Predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture ŽFBiH Igor Boban, generalni direktor Nedžad Osmanagić i izvršni direktor službe za ekonomske poslove Šemsudin Zahirović naglasili da ne mogu ispuniti zahtjeve sindikata.

Štrajk je najavilo šest sindikata, a on će početi 3. jula 2013. godine.

"Pred sami kraj sastanka Osmanagić i i Zahirović su rekli da daju ostavke i pozdravili su se sa svim prisutnima.
Naglasili su da će od ponedjeljka iskoristiti godišnji odmor koji im je ostao i da se nakon iskorištenosti godišnjeg odmora neće vraćati u Željeznice FBiH. Samostalni sindikat izvršnog osoblja područje infrastrukture ŽFBiH i Neovisni sindikat željezničara u FBiH su naglasili da više nemaju povjerenja u Osmanagića i Zahirovića jer su upravo njih dvojica uz podršku v.d. direktorice službe za pravne poslove Mirsade Karić tražili saglasnost za otkaze od Ministarstva rada i socijalne politike za 12 sindikalnih povjerenika koji su bili u štrajku zbog neredovne isplate plaća. Za njih nije kršenje Zakona to što ne isplaćuju plaću u zakonskom roku po članu 70. Zakona o radu, koji propisuje da period isplate plaća ne može biti duži od 30 dana", navedeno je u saopćenju za javnost koje potpisuje Boban.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: