Bevanda i Drosdzol: Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Bevanda i Drosdzol: Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om
2
F
FENA
1.10.2019. u 14:08
5
komentara
2

dijeljenja
Bevanda i Drosdzol: Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om Foto: FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.
Bevanda je poželio dobrodošlicu novom direktoru KfW-a, uz želju za uspjeh u budućem radu, u čemu će imati podršku iz Ministarstva financija i trezora BiH, jer dobra suradnja traje već dva desetljeća i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Sugovornici su se složili da se uspješno realiziraju projekti koje financira KfW, te su finanlizirane ili su u završnoj fazi procedure u Vijeću ministara i Predsjedništvu BiH za potpisivanje ugovora koji trebaju biti zaključeni do kraja godine.

Naglašeno je da je sve spremno za potpisivanje ugovora za projekt zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci, te da je nužno uskoro okončati procedure za potpisivanje ugovora u projektima energetske efikasnosti u javnim objektima Federacije BiH, dok su Republici Srpskoj te procedure završene.

Također, sugovrnici su se složili da su projekti KfW-a posebno bitni jer ih prate značajna grant sredstva te je to razlog više da budu ispuštovani ranije potpisani ugovori o financiranju kako bi bili realizirani započeti kreditni projekti, ali i pripadajuća grant sredstva.

Bevanda je naglasio da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana, te da će saradnja s KfW-om biti nastavljena u pravom smjeru i na visokom nivou kao i do sada.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...