Privreda
5

BBI VIP biznis klub sa privrednicima u Brčkom

Klix.ba
BBI banka i BBI VIP biznis klub u saradnji sa Vladom Brčko distrikta, Privrednom komorom i Udruženjem poslodavaca, upriličili su danas u Brčkom poslovne susrete sa nazivom „Najpovoljnija finansiranja, pronalazak novih partnera i tržišta“ kojem je prisustvovalo više od 50 privrednika iz posavske regije.

Susreti u Brčkom jedan su u nizu događaja koje BBI banka organizira u cilju širenja saradnje između domaćih privrednika, jačanju poslovnih veza i unapređenju uslova za eventualnu veću prisutnost domaćih privrednika na inozemnim tržištim.

Tokom susreta predstavnici kompanija i biznismeni su u konkretnim razgovorima tražili mogućnosti i načine razvijanja poslovne saradnje, a sve s ciljem pokretanja većih poslovnih aktivnosti i zapošljavanja na prostorima ovih regija.

“Organiziranje ovakvih susreta s ciljem unapređenja poslovne saradnje i otvaranja mogućnosti za što povoljnije izvore sredstava redovna je aktivnost BBI VIP biznis kluba. Na ovaj način želimo se približiti našim klijentima i odgovoriti na njihove potrebe, pomoći im u pronalsku potencijalnih tržišta u zemlji i svijetu, izjavio je nakon susreta u Brčkom, Nedim Šahović, rukovodilac BBI VIP biznis kluba. „Specifičnost ponude BBI banke je turska linija, kojom se finansira povratnička populacija, poljoprivreda i privreda“, kaže Azra Čolić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

“Imamo sredstva koja su povoljnija u smislu profitne marže u odnosu na standardnu bankarsku ponudu. Trudimo se da nađemo pojedinačno rješenje za svakog pojedinog privrednika”, naglašava Čolić.

Vlada Brčko distrikta je uvjerena da će i kreditni program BBI banke pomoći finansijskoj stabilnosti Distrikta, ističe šef Odjela za privredu Damir Bulčević.

Privrednici iz Brčkog očekuju povoljne kamatne stope za ponuđeno kreditiranje.

Direktor firme Hidrastil iz Brčkog, Sead Huseinbašić, kaže da sa ovom bankom posluju već tri godine kroz tursku liniju kreditiranja, te da su na taj način omogućili razvoj i novo zapošljavanje. Ističe da su zadovoljni profitnom stopom od 3,9 posto.

Vlasnik mesnica Sokol iz Brke, Husnija Ibranović, također je zainteresiran za tursku liniju kreditiranja. Naglašava kako će povoljna kreditna sredstva sa niskim stopama biti odlučujući faktor za proširenje proizvodnih kapaciteta.