{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BBI banka pozvala predstavnike vlasti da učestvuju na Sarajevo Business Forumu

8.5.2013. u 13:14
18
1
BBI banka pozvala predstavnike vlasti da učestvuju na Sarajevo Business Forumu
18
BBI banka pozvala predstavnike vlasti da učestvuju na Sarajevo Business Forumu
Amer Bukvić
BBI banka i BBI VIP biznis klub koji 17. maja u Sarajevu u hotelu Holiday organiziraju 4. Međunarodnu investicijsku konferenciju pozivaju sve predstavnike općinskih, kantonalnih, federalnih i predstavnike izvršnih vlasti Republike Srpske i Vijeća ministara BiH da se prijave za učešće na SBF-u.
Naime, ovogodišnji Sarajevo Business Forum BBI banka pripremila je kako bi predstavnici svih nivoa vlasti u direktnim razgovorima i kroz uspješne modele rasta Malezije i Turske, te tranzicijska iskustva Slovenije koje će predstaviti dr. Mahathir Mohamad, bivši premijer Malezije, Ali Babacan, zamjenik premijera Turske i Danilo Turk, bivši predsjednik Slovenije, dobili inspiraciju i ideje kako da naprave korjenite promjene u zemlji i formiraju okruženje povoljno za investiranje i razvoj.

"Koncept SBF-a drugačiji je ove godine, investicije nisu fokus, već modeli razvoja, stoga je jako važno da predstavnici vlasti svih nivoa iz prve ruke dobiju korisne inpute za stvaranje uvjeta za razvoj, te čuju iskustva i najbolje svjetske prakse iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije i turizma koje se mogu iskoristiti u strategijama BiH i zemalja regiona.

Kao društveno odgovorna banka nastojimo pomoći našoj zemlji da izgradi uvijete i klimu povoljnu za ulaganja i strane investitore. Ovogodišnji forum je velika priprema za forum koji će se održati 2014. godine kada ćemo pozvati investitore. Sada želimo najprije da kroz uspješne modele razvoja educiramo domaću javnost o formiranju ambijenta za investiranje, zato smo pozvali predstavnike vlasti, privrednike, građane Bosne i Hercegovine da čuju najbolja svjetska iskustva i pripreme ambijent, pa čak i raspoloženje ljudi u zemlji za ulaganja. Dolazak eminentnih ličnosti iz svijeta i njihovo učešće na ovogodišnjem forumu te volju da s nama podjele svoje bogato iskustvo, treba iskoristiti kako bi naučili koje korake trebamo poduzeti ubuduće", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke najavljujući održavanje 4. Sarajevo Business Foruma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: